Jump to content




[MC 1.7.10] Gopher's Peripherals V2.2.pr1 - Biolock, Keypad, & Redstone Peripherals

peripheral media computer

194 replies to this topic

#21 Khalamov

  • Members
  • 17 posts

Posted 24 December 2012 - 10:19 AM

Caught this line in my logs when I first used a biolock under MC1.4.6:

2012-12-23 15:18:11 [INFO] [STDOUT] Couldn't create directory "C:\Documents and Settings\Harlkyn\Application Data\MultiMC\instances\Ultimate 1.4.6\minecraft/saves/New World-/BioLocks"

Looks like it's trying to create a folder using \ and / both and Windows doesn't take kindly to folks that use / in their file paths :)

#22 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 24 December 2012 - 05:44 PM

odd, what version of windows? I've developed and tested it entirely under windows 7 and never had this problem.

#23 kaj

  • Members
  • 43 posts

Posted 24 December 2012 - 11:55 PM

2012-12-24 10:34:08 [INFO] [STDOUT] Couldn't create directory "C:\Documents and Settings\me\Desktop\MUltiMC\instances\ffs146a\minecraft/saves/New Worldf/BioLocks"

I get this too ^
winxp, sp3

funny thing is.. I look @ said location and there is a /Biolocks folder there :P

#24 Khalamov

  • Members
  • 17 posts

Posted 25 December 2012 - 05:38 AM

 GopherAtl, on 24 December 2012 - 05:44 PM, said:

odd, what version of windows? I've developed and tested it entirely under windows 7 and never had this problem.

I'm also using WinXP sp3

#25 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 25 December 2012 - 08:46 AM

:facepalm: I just realised, I do get that error message in my logs, but it's largely meaningless; it prints if the call to mkdirs() fails, which it does if the directory already exists. It doesn't interrupt code flow, though, so it shouldn't be a critical error. I'll fix the logic to check for the directory already existing in the next version, so the error is not printed uselessly.

Is the BioLock actually not working, or did you see the error message and assume it wouldn't? If it's crashing, or not working, I'd expect there to be another error logged after that.

:edit: no time to apply the changes across all versions and package an update, but I've added checks for if the directory already exists, so it should print the error now only if it doesn't, or if a file exists with that name. I also went through and cleaned up the hard-coded "/" characters used in building paths, using File.separator and File.separatorChar instead; Windows is, in my experience, very tolerant of "/" instead of "\" in paths through it's high-level file routines, but it seems like a cleaner way to go, regardless.

#26 Khalamov

  • Members
  • 17 posts

Posted 26 December 2012 - 09:30 AM

 GopherAtl, on 25 December 2012 - 08:46 AM, said:


Is the BioLock actually not working, or did you see the error message and assume it wouldn't? If it's crashing, or not working, I'd expect there to be another error logged after that.


I pretty much report anything unusual I see in a log to the mod author, just in case I'm the only one seeing that error due to mod interactions.

#27 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 27 December 2012 - 03:25 AM

Well, I'm glad you reported it either way! Just making sure the mod was working for you otherwise :)

#28 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 16 January 2013 - 06:11 PM

I have hit an error with the biolock powering a door. I programed it to only provide power for ten ticks but the door never shuts. It is like the signal never gets turned off.

#29 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 16 January 2013 - 06:40 PM

hrm. I'm not sure why this would be happening. Could you share the code you used to program it, and whichi minecraft version you're running under?

#30 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 16 January 2013 - 06:42 PM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 06:40 PM, said:

hrm. I'm not sure why this would be happening. Could you share the code you used to program it, and whichi minecraft version you're running under?

running MC 1.4.6 and CC 1.481

here is the Lua code I used to program the biolock
bio=peripheral.wrap("right")
bio.program("right", 3, 10)


#31 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 16 January 2013 - 06:52 PM

seeing if I can reproduce it, give me a moment...

#32 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 16 January 2013 - 06:59 PM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 06:52 PM, said:

seeing if I can reproduce it, give me a moment...

Just tested on a clean world with just this mod and CC and the glitch still happens so it is not mod interference.

#33 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 16 January 2013 - 07:00 PM

hrm. Using just redstone dust it seems to be working for me. Can you do a screenshot of your build, or just describe the arrangement?

:edit: Doh! tried experimenting with things other than dust and confirmed, wooden doors, iron doors, and trapdoors all stay open. Will look into why this is happening...

#34 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 16 January 2013 - 07:03 PM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 07:00 PM, said:

hrm. Using just redstone dust it seems to be working for me. Can you do a screenshot of your build, or just describe the arrangement?

I have the biolock right next to the top half of the iron door. I'm using it as a lock out for security room.

#35 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 16 January 2013 - 07:14 PM

yeah, I managed to repro the issue, thanks for reporting it. Only happens with doors and trapdoors, not with pistons or redstone dust. Very strange. Will upload a fix as soon as I find one!

#36 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 16 January 2013 - 07:19 PM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 07:14 PM, said:

yeah, I managed to repro the issue, thanks for reporting it. Only happens with doors and trapdoors, not with pistons or redstone dust. Very strange. Will upload a fix as soon as I find one!

Thanks! I had just checked to see if it was some kind of wacky interference between your mod and the twenty some odd other mods i have going but even just running CC and Biolock the problem still happens. Love the mod though! Super awesome idea behind it!

#37 GopherAtl

  • Members
  • 888 posts

Posted 16 January 2013 - 10:03 PM

Fixed! version 1.0.8b is now available in the first post. Due to stupidity (not copying code to bring back to atlanta, was out of town when I did 1.0.7) I had to re-port the whole mod to minecraft 1.4.6/7, otherwise I would've been done significantly sooner!

#38 immibis

    Lua God

  • Members
  • 1,033 posts
  • LocationWellington, New Zealand

Posted 17 January 2013 - 02:21 AM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 10:03 PM, said:

Fixed! version 1.0.8b is now available in the first post. Due to stupidity (not copying code to bring back to atlanta, was out of town when I did 1.0.7) I had to re-port the whole mod to minecraft 1.4.6/7, otherwise I would've been done significantly sooner!

At least you didn't spend a few days - counting only time spent working on the project - porting something to 1.4.6 only to discover you'd accidentally re-ported it to 1.4.5.

#39 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 17 January 2013 - 05:02 AM

 GopherAtl, on 16 January 2013 - 10:03 PM, said:

Fixed! version 1.0.8b is now available in the first post. Due to stupidity (not copying code to bring back to atlanta, was out of town when I did 1.0.7) I had to re-port the whole mod to minecraft 1.4.6/7, otherwise I would've been done significantly sooner!

Yay! BTW do you need a bug tester?

#40 jewelshisen

  • Members
  • 164 posts

Posted 17 January 2013 - 05:38 AM

Found something. The Biolock doesn't keep prints and programs after you leave the world. Every time I load my world I have to have it relearn my print and reprogram it's behavior. Is there any way to make the programs and prints persistent?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users